Wereldgerechten: Skinny Moussaka

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Wereldgerechten: Skinny Moussaka

grote aubergine
ui, gesnipperd
knoflook, fijngehakt
rundergehakt
tomatenpuree
Mutti passata (gezeefde fluweelzachte tomaten)
runderbouillon
rode wijn
peterselie, fijngehakt
kaneel
ricotta
Parmezaanse kaas, geraspt

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel olijfolie inde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook kort aan. Bak het gehakt samen met een snuf zout in ca. 5 min. rul en voeg daarna de tomatenpuree toe. Laat de smaken een paar minuten vrijkomen en schenk de wijn erbij. Voeg de passata en de bouillon toe, roer door en voeg vervolgens de kaneel, peterselie, zout, peper en zout toe. Laat voor 20-30 min. rustig sudderen.  
  2. Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken en grill deze aan weerszijden goudbruin. Wijzelf gebruiken hier het liefst een contactgrill voor, maar je kunt ook een gewone grillpan gebruiken. 
  3. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas in een kommetje door elkaar en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter. 
  4. Begin met een dunne laag saus over de bodem van de ovenschaal. Dek deze laag af met een paar plakjes aubergine. Ga zo door tot alles op is en eindig met een laag aubergine. Verdeel het ricottamengsel over de aubergine en bak in 25-30 min. goudbruin.  
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen